Rody Beans.
Prachtige specialty koffie uit Guatemala met een SCA Waardering van 85+.
De koffie is 32 uur lang gefermenteerd en bevat een bijzondere smaak.
De herkomst van Rody Beans.
Deze Specialty Coffee uit Guatemala (Centraal-Amerika) groeit hoog in de bergen van Finca Los Narajales. De koffie bevindt zich op een hoogte van 1900 meter in de bergen. Dit is een ideale hoogte voor de koffieplant. Op zulke hoogtes hoeft de plant zich veel minder te weren tegen plagen en insecten. Dit zorgt ervoor dat deze arabica boon extra veel aroma’s bevat. De familie die de koffieplantage beheren doet dit al decennia lang en zorgen extreem goed voor hun koffieplanten.
Smaakprofiel van Rody Beans.
Het bijzondere van deze Specialty Coffee is dat het een fermentatieproces kent van 32 uur. Door de koffie te fermenteren kan de boer gecontroleerd de zuurgraad bepalen van een koffie. De verwerkingsmethode van de koffie is washed. Hierdoor kunnen we de complexiteit van de koffie goed proeven. De koffie kent een mooie volle body met tonen van chocolade en lichte tonen van zoete sinaasappel. Het beste is om de smaak zelf te ervaren natuurlijk :)
Zetadvies voor Rody Beans.
Deze koffie kun je heel goed drinken als filter koffie. Wij adviseren het gebruik van een Hario V60. Door de V60 te gebruiken heb je zelf de controle over de koffiestroom. Wij adviseren een ratio van 1:16 te gebruiken. Je kunt ook 1:15 gebruiken, uiteindelijk gaat het erom wat jij zelf lekker vindt! Deze koffie is uiteraard geschikt voor alle zetmethodes. De complexe smaken ontstaan door het fermenteren en zorgen ervoor dat je extra zult genieten van deze koffie.